неделя , 28 април 2024

Спънах се в „мислената линия“

Доколко справедливо и професионално ще е в зала с общински съветници от различни политически партии един журналист да снима само едни и същи хора?

 Нали всички работят, пък да показваме само едни…?!
Сред принципите, от които съм се ръководила в над 22-годишната си практика като журналист в община Панагюрище, е била равнопоставеността на съветниците, независимо къде стоят в политическия пейзаж и дали са на власт, или не.
На 31 януари 2017 година, когато беше първото заседание на Общински съвет – Панагюрище, в чийто дневен ред бе приемането на бюджета за тази година, исках да направя актуални снимки на общинските съветници. Застанах пред групата на ГЕРБ и започнах да снимам. И в този момент чух забележка от първия сред равни Христо Калоянов: „Госпожо Вайсилова, пречите на колегите да виждат!“ Поизненадах се, защото години наред съм снимала от същата позиция и никой не ми е правил забележка, че преча на гледането на съветниците. Пък и нали те имат лаптопи пред себе си. Повторно ми бе отправена забележка с допълнение, че съм „преминала мислената линия“, че има стационарна камера, откъдето се снима, че в Парламента журналисти отпред няма.
Добре, но как мога да знам къде е „мислената линия“?! Поозърнах се, позаслушах се… Направих равнис със стационарната камера, пак потърсих мислената линия и, като не я открих, продължих да снимам, но съветниците от групата на БСП и тези от Евророма.


Споделям случката чак след седмица, защото исках да прочета Правилника за организация и работа на Общински съвет – Панагюрище, да не би в него да има някъде норма, която да определя къде да седят журналистите и откъде да снимат, но не открих такъв текст.
И цяла седмица се чудя къде ще да е била тази „мислена линия“, та се спънах в нея и попречих на съветниците „да гледат“.
Чудя се още Христо Калоянов ще се бори ли за място в 44-я Парламент на България, или… И, ако ще се бори, с какви методи?!

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.