неделя , 28 април 2024

Общината ще ремонтира още една вила в ученическия лагер в Панагюрски колонии

За подобряване условията и капацитета на ученическия лагер в село Панагюрски колонии в капиталовата програма на Община Панагюрище

за 2017 година са заложени средства за реновиране и оборудване на една вила. Това съобщи на 31 януари кметът на общинаа Панагюрище Никола Белишки по време на заседанието на Общинския съвет, на което се бе приет бюджетът за 2017 година. Белишки припомни, че през лятото на 2012 година екипът му не е позволил да има лагеруващи в базата в Панагюрски колони заради много лошите условия и с общински средства след това са ремонтирани трапезарията и две от вилите. Той коментира, че храненето на децата в латера с кетъринг услуга се е оказало сполучлив вариант.
Крайната цел е да се реновират вили в ученическия лагер и той да фунционира целогодишно, а не само през лятото, каза Белишки.
Преди това в изказването си по бюджет 2017 Веселина Зумпалова-Ралчева припомни,

че за бюджет 2016 съветниците от Реформаторския блок са напрвили 5 предложения и нито едно не е било взето предвид, но тази година 2 от тях са намерили място в капиталовата програма на общината. Едното е именно разширението на ремонта на вилите в ученическия лагер в с.Панагюрски колони.

Идеята за целогодишно функциониране на общинския лагер датира поне от 10 години, като тогава дори имаше предложение, ако Община Панагюрище няма средства за ремонт, да отдаде лагера на концесия.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.