петък , 26 април 2024

Награждават ученици от ОУ „Проф.Марин Дринов“ като едни от най-добрите киберскаути в България

Днес е Международният ден за безопасен интернет, който се отбелязва  в над 150 държави на всички континенти,

сред които и България. В Детския научен център „Музейко“ в София ще се състои  тържествена церемония за награждаване на групи ученици от Стара Загора, Божурище и Панагюрище, които се представиха най-добре в провеждането на образователна дейност сред връстници в рамките на национално състезание за безопасен интернет киберскаути.
В отбелязването на Деня за безопасен интернет „От теб з@виси“ в България ще се включат над 70 млади хора, учители, родители и експерти. Ще бъдат представени резултатите от национално представителното изследване „Децата на България онлайн“, проведено в края на 2016 г. от МаркетЛинкс по поръчка на Националния център за безопасен интернет и основните изводи от националното изследване „Рискове и възможности за децата на 9-17 години в интернет“. Те сочат, че само за последните 6 години възрастта, на която най-много български деца влизат за първи път в интернет, е спаднала с 3 години – от 9 на 6 години. В същото време родителският надзор започва да отслабва от 9-годишната им възраст
Международният Ден за безопасен интернет „От теб з@виси“ в „Музейко“ ще бъде открит от Офелия Кънева, председател на ДАЗД и зам.-председател на Обществения съвет за безопасен интернет. После ще има видеообръщение от проф. Соня Ливингстън от LondonSchoolofEconomics, ръководител на изследователската мрежа “GlobalKidsOnline”.
Ще бъде представена и кампанията „Да намерим Емо“ (или „кой е Емо“) на Теленор, след което ще бъдат наградени най-добрите киберскаути. Програмата ще завърши с обща дискусия и изработване на препоръки. 

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.