събота , 27 април 2024

След като откри производствена площадка в Стрелча, „Оптикс“ АД ще реализира проекти в Пловдив и София

За 19-и пореден път откриваме нов обект, заяви на 5 февруари изпълнителният директор на „Оптикс“ АД Иван Чолаков

 по време на церемонията за официално прерязване на лентата на новата производствена площадка за оптикоелектронно производство и монтаж в гр.Стрелча.Още със създаването на „Оптикс“ бяхме решили, че ще спазваме този ритуал всяка година на 5 февруари, каза той и благодари на строителите за упорития труд.
Чолаков изрази убедеността си, че в основата на прогреса едно от най-важните неща са инвестициите. Този обект е първият извън Панагюрска община и няма да е последният, съобщи той, уточнявайки, че предстои реализирането на голям инвестиционен проект за развойно-производствен център в Пловдив, а след това и за производство в София.

Изпълнителният директор на „Оптикс“ АД обясни защо този път фирмата  е инвестирала в гр.Стрелча, посочвайки като основни фактори потенциалът, който съществува в града, задържането на младите хора, които се изнасят в други градове или чужбина, и 30-те работни места, които са свързани с високите технологии. Чолаков изрази убеденост, че инвестицията от 1 милион лева в Стрелча няма да е последната.
Благодарност към мениджърския състав „Оптикс“ АД за направеното вложение и разкритите нови работни места изказаха кметът на община Стрелча Стойно Чачов и областният управител Гинче Караминова, която подчерта отговорността на фирмата да гради бъдещето.
Лентата на новия обект на „Оптикс“ АД прерязаха изпълнителният директор на компанията, кметът на Стрелча и областният управител.
В началото на церемонията водосвет направи протойерей Стефан Табаков, който подари на Иван Чолаков икона.

Когато „Оптикс“ открива обект, и Брюксел мълчи, пошегува се Димитър Туджаров – Шкумбата, който даде начало на неформалната част на събитието.
Сред гостите бяха бившият председател на БАН акад.Стефан Воденичаров, зам.-областният управител Стефан Мирев, зам.-кметът на община Панагюрище Георги Павлов, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, партньори и приятели на фирмата.
Инвестицията на „Оптикс“ АД в Стрелча включва реновиране на сградата на старо училище и специализирано високотехнологично оборудване.
Новият инвестиционен и технологичен проект в гр. Стрелча ще даде възможност да се надгради постигнатото високо ниво на компетентност в производството на крайни продукти. В словото си изпълнителният директор на компанията каза, че „Оптикс“ АД ще продължи да инвестира и в Панагюрска община.

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.