Подаден е сигнал за проблем с пътна отсечка и в АПИ, и в Община Панагюрище, резултат няма, а дете трупа отсъствия от училище

След много опити да постигнем резултат с лични усилия по долу споменатия въпрос,

се обръщаме към вас, защото много от неуредиците в нашата държава биват решавани, след като станат обществено достояние“. Това ни пише днес наша читателка, като обяснява, че става дума за пътна отсечка с. Нейкьовец – с.Оборище. Тя уточнява, че част от този път се намира в област София, а останалата в област Пазарджик.
„Според АПИ София пътят е отговорност на община Панагюрище(обл.Пазарджик), според община Панагюрище е отговорност на Кметство Оборище, а според Кметство Оборище пътят е ВЕДОМСТВЕН от времето на комунизма“, пише ни потърпевшата Мария Иванова. И обяснява:
„Къде е проблемът:
Ние сме семейство с дете, което всеки ден ходи на училище по този път – 23,1км (ако все пак проверите фигурира във всички карти на АПИ), обходен маршрут (почистен) 78км. След като преминахме веднъж по пътя с. Нейкьовец – с.Оборище, ремонтът на автомобила (с винетка, платени данъци) ни струваше 478лв и два дни главоболие. Сигнализирахме 112, Община Панагюрище, Кметство Оборище още същия ден – 23.01.2017г. Резултатът към момента е все още
трупащи се отсъствия на детето в ОУ „Проф. Марин Дринов“ – гр. Панагюрище, доста ощетен месечен бюджет на едно бедно семейство и много оправдания от страна на всички…“
Ехо-о-о, общинарите, готовите за зимата още от началото на ноември 2016 г./според публикации в два местни сайта/, така ли реагирате на подадени сигнали от жители на тази община, които са редовни платци?! 
Ехо-о-о, властимащите, то не ще само политическо говорене и хвалби, а действие и работа с „видими резултати“, а не на книга и пред микрофона по време на заседания на Общинския съвет!
Да припомняме ли, че някои от вас през ноември 2015 година се заклеха, че ще работят за интересите на народа?!
Странно е как вие, властимащите, разбирате ДИалога, за който непрекъснато говорите, говорите…
А при възникнали проблеми и сигнали за тях се криете и прехвърляте отговорностите.
Моля, обновете си сценария, адаптирайте го към непрекъснато променящите се обстоятелства!

 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Един коментар

  1. Чисто сърдечно си признавам, че когато прочетох този материал си казах – „какво пък толкова е станало – дете не могло да ходи на училище, защото зимата пак ни е изненадала“.
    Днес сутринта /31.01.2017 г./, след като изгледах репортажа по БТВ, относно проблема и неволите на родителите на детето и сблъсъка им с административното бездушие направо онемях.
    А загубих „говор и картина“ след казаното от КМЕТА на всички кметове, от най – добрия от най – добрите, от най – големия сред най – големите – Негово Величество Кмета на община Панагюрище.
    Сега ние живеещите в община Панагюрище, си знаем че Кмета на общината е нагъл, по – нагъл, че и най – нагъл, и хубавото от целия репортаж на БТВ, е че и цяла България разбра че „царят е гол“, т. е. Кмета на община Панагюрище не е това за което се представя.
    Големия проблем според Кметът ни, е че „госпожата, демек майката на детето не си била направила адресна регистрацийка в община Панагюрище“.
    Така ми, тази майка като си няма адресна „регистрацийка“ в община Панагюрище, какви претенции може да има, въпреки че предполагам е гражданин на Република България. Ама пък си няма заветната „адресна регистрацийка“.
    Боже, Боже ще се прекръстя на петолъчка.
    Кмете,
    Ти случайно да си чувал /явно не си/, че на 20.наември.1959 г. Общото събрание на ООН приема Декларацията за правата на детето, в която основният принцип е: „Човечеството е задължено да даде на детето най-доброто от себе си!“.
    Ти случайно да знаеш /явно не знаеш/, че тридесет години по-късно – през 1989г., на същата дата е гласувана Конвенцията за правата на детето, която представлява глобален договор за признаване и закрила на правата на детето.
    Кмете,
    ще ти припомня десет основни права, според Конвенцията за правата на детето, които никой – дори и ти и никога не трябва да отнема. Защото колко по-често всички – включително и ти си ги припомнят, толкова по-голяма е вероятността да ги спазват – включително и ти:

    1. Всяко дете има право на живот и на защита от физическо или умствено насилие в семейството си или извън него.

    2. Всяко дете има право да бъде зачитано и уважавано.

    3. Всяко дете има право на развитие и закрила.

    4. Всяко дете има право да расте в семейство или в близка до семейната среда.

    5. Всяка дете има право да получи образование.

    6. Всяко дете има право на свобода на изразяване на мнение.

    7. Всяко дете има право на свобода на мисълта, съвестта и религията.

    8. Никое дете не трябва да бъде подлагано на незаконна намеса в неговия личен живот, семейство, дом или кореспонденция.

    9. Всяко дете има право да бъде защитено от държавата от икономическа експлоатация.

    10. Всяко дете с умствени или физически недостатъци трябва да води пълноценен и достоен живот в условия, които осигуряват достойнството му и поощряват самостоятелността му.

    Ама съм и аз, ам че то таз „Декларацийка“ и таз „Конвенцийка“ за правата на детето, вероятно не са гласувани и приети от Гражданите за европейско развитие на България бре.
    Аааааааа то зарад туй тия Граждани, не смятат да ги спазват там някаква си „Декларацийка“ и някаква си „Конвенцийка“.

    Ама ха – някаква си там дете не могло да ходи на училище. Чудо Голямо. С какви по – големи чудеса се занимава Кмета на Всички Кметове, пък вие го занимавате с някакво си там дете.

    Кмете,
    вземи да се вземеш в ръце. Ти снега, че няма да го изринеш то това е ясно – ще намериш под вола теле и пак няма да го сториш.
    Ама нали знаеш – наближават избори и тогава горди и самодоволни ще се изправите отново пред нас Гражданите само че на България и да не стане така, че туй кметуване да ти е за последно. Не за друго бе джанъм, ами щото тия Граждани на България току виж взели, че те поринали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.