понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Наградиха 10-те най-добри спортисти, отличия за постиженията си получиха десетки други

Пищна церемония за награждаване на 10-те най-добри спортисти за 2016 година се състоя тази вечер в зала „Арена Асарел“.

Отличия получиха десетки спортисти, показали характер и качества на състезания от различен ранг – турнири, държавни и международни първенства. Стотици спортисти и техните треньори се събраха на едно място, за да засвидетелстват уважението си към най-успелите през 2016 година.

Преди официалната церемония малките грации от най-младия спортен клуб в община Панагюрище „Мери денс“ демонстрираха част от наученото по художествена гимнастика. Демонстрация направиха и състезателите по таекуон-до и кикбокс от СК „Один Оптикс“.
Обзор на спортната 2016 година направи председателят на Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище Иван Нетов. Той съобщи, че в Асоциацията от миналата година членуват 21 клуба с над 650 картотекирани състезатели, които са спечелили 60 медала от държавни първенства и 100 медали от друг ранг състезания. 8 от панагюрските спортисти  са били включени в национални отбори.
Като прогресиращ клуб Нетов открои клуба по волейбол „Пан волей“, в който има 10 отбора, които са изиграли над 70 официални срещи. За постигнатото клубът получи плакет.

Председателят на спортната асоциация съобщи, че традиционно силно са се представили състезателите по таекуон-до и спортистите ветерани.

Като най-перспективни спортистки отличия получиха гимнастичките Лиа Мазнекова и Стели Кроснарова.

Като най-значимо спортно събитие Нетов посочи Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“, в който са участвали състезатели от 24 държави. 
Рекордните 53 спортни мероприятия са се провели в Панагюрище миналата година, подчерта дебело правещият обзора. Той благодари на десетките спонсори, подкрепили спортните събития и подкрепящи финансово различните клубове. Благодари на кмета на общината Никола Белишки и екипа му, които правят всичко възможно да се завишат средствата за спорт. Благодари на директорите на училищата за проявеното разбиране към спортуващите.
Нетов прочете десетки имена на спортисти, които получиха грамоти за постигнатите високи спортни успехи през 2016 година, а с плакети бяха отличени състезатели, които през последните години са обогатявали колекциите на спортните си клубове. 
Сред тях бе и футболната надежда Атанас Узунов, който миналата година е вкарал 12 гола, има 27 асистенции и само в един мач автор на 4 гола, 3 от които в рамките на 20 минути.

 
Като треньор на 2016 година награда получи Александър Фръгов от СК „Бойни спортове“. Връчи му я председателят на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт в Общинския съвет Георги Георгиев.

Десетте най-успели спортисти през 2016 година са:

1.     Иван Хърков, самбо

2.     Йоана Пишмишова, самбо 

3.     Стоянка Варадинова, таекуон-до                                        

4. Лушка Кокотанекова, лека атлетика 

5. Никола Петкански, самбо                                             

6. Мария Маслева, хандбал

7. Илчо Машев, таекуон-до

8. Кръстина Иванова, тенис на маса

9. Иван Иванов, лека атлетика

9.Златимир Радев, лека атлетика 

Спортното събитие завърши с обща снимка за поколенията.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.