Водещи новини

Дистрикт гуверньорът на българските ротарианци д-р Д. Димитров гостува на ротарианското семейство в Панагюрище

Дистрикт гуверньорът на Ротари Интърнешънъл България д-р Димитър Димитров беше на официално посещение на панагюрските ротарианци на 23 януари, като преди това се срещна с кметския състав на общината.

 Пред ротарианците той направи обзор и анализ на дейността на дистрикта и изрази задоволството си, че в Панагюрище ротрианското семейство е пълно – има Ротари клуб и клубове на Ротаракт и Интеракт.
Дистриктът стои много добре, ако преди години беше важно колко ще са членовете му, сега е важно кои са те и как да бъдат задържани, заяви д-р Димитров. Той направи сраавнение с дистриктите в съседните на България държави и изрази увереността си, че Ротари Интернешънъл България има своето бъдеще.
” Многообразието е това, което ни отличава от сродните ни благотворителни организации“, каза той и посочи три приоритета в работата на дистрикта: запазване и увеличаване на членската маса, разработване на устойчиви хуманитарни проекти, положителен публичен имидж.
Дистрикт гуверньорът обърна внимание, че темата за настоящата ротарианска  година е „Ротари в служба на човечеството” е лайтмотив на всички предходни и дава широко поле за работа.


Във връзка с честването на100-годишнината на Фондация „Ротари“ той призова всеки от членовете на панагюрското ротарианско семейство да направи дарение поне от 26.50 долара – размерът на първото дарение при учредяване на фондацията през 1917 година в САЩ.
Миналата година дарявахме светлина, тази година заедно служим на човечеството, а догодина ще оценяваме какво сме направили, каза в заключение д-р Димитров.
Приети бяха трима нови членове на Ротаракт клуба: Христо Елкин, Яница Таушанова-Мирева и Десислава Узунова, които получиха своите значки лично от дистрикт гуверньора д-р Димитров.
За даренията към Фондация „Ротари” през 2015/2016 година дистрикт гуверньорът връчи на президента на  Ротари клуб – Панагюрище адв. Стоян Джубелиев флагчето „Признание на Ротари Интернешънъл”.
Панагюрските ротарианци върнаха жеста, като подариха на дистрикт гуверньора своя флаг и икона.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.