понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Нямало сигнали за непочистени улици в Панагюрище, общинарите ни призовават да звъним на дежурния телефон и да си чистим

В отговор на подадени сигнали до местните медии относно непочистени улици в град Панагюрище“,

Община Панагюрище пусна информация на сайта си вчера вечерта – 10 януари, че нямало „постъпили сигнали за непочистени и непроходими пътища и улици на Дежурния телефон на Община Панагюрище и в Районно управление „Полиция“.
Според общинското ръководство на територията на града всички улици били проходими при зимни условия.
„Умоляваме гражданите при възникнали проблеми или забелязани нередности да подават сигнали на Дежурния телефон на Община Панагюрище – 0357 600-70 /60“, призовават от Общината на сайта си. Оттам обясняват, че „в момента на територията на община Панагюрище работи цялата налична техника – 11 снегорина и още три машини, които разпръскват пясък, луга и айсмелт“.

Властимащите „призовават жителите на община Панагюрище да проявят разбиране и да спазват своите задължения и отговорности съгласно чл. 2 (3) ,т.2 и т.3 от Наредба №2 за опазване и поддържане на чистотата в община Панагюрище“.
Съгласно посочения акт за организацията по почистване и снегопочистване отговорност за терените на фирми и организации носят техните ръководители , а гражданите по отношение на собствените си дворове, сгради и прилежащи им имоти са длъжни сами да се оправят.
Местната изпълнителна власт нямала вина за непочистените улици и тротоари, защото „булевард „Пятигорск“ и улиците „Хаджи Димитър“, „Стоил Финджеков“, „Георги Сава Раковски“, „Павел Хаджисимеонов“, „Нистор Ружеков“ и части от „30-ти декември“, „Захари Стоянов“ и „Ген. Георги Момеков“ са част от републиканската пътна мрежа и тяхното снегопочистване е ангажимент на Областно пътно управление – Пазарджик“, а „останалите улици на територията на града се почистват от Общинско предприятие „Чистота“.
Информацията на сайта на Община Панагюрище е публикувана и последно променяна във вторник, 10 Януари 2017 19:45 – часове след като местните сайтове – pianews.com и oshtepan.com публикуваха  сигнал на работеща в панагюрската болница.
Дотогава местната изпълнителна власт сякаш живееше на тропиците и не излезе с никакво съобщение към жителите на общината относно пътната обстановка. Освен с обявлението, че е затворен пътният участък между селата Елшица-Левски.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.