Водещи новини

Ангел Дойков: Питайте, покажете своето желание за знание!

Преди да науча за “Мениджър за един ден“, не мога да кажа, че се бях замислял сериозно върху кариерното си развитие

 и по-специално върху нещата, които бих работил, чувствайки се удовлетворен. Единственият ми трудов опит беше тримесечен стаж в голяма производствена компания, разказва младият панагюрец Ангел Дойков, който е  търговски представител в Porche Sofia Iztok.
„По това време бях II курс в УНСС, специалност „Финанси“, и мой колега, а по-късно и много ценен приятел, Джеймс Йоловски, ми сподели за предстоящото събитие “Мениджър за един ден“ 2011. Грабна ме това, че инициатива като тази обединява търсещите и жадни за нови знания ученици и студенти с представители на бизнеса и различни публични институции. Когато разбрах, че ще бъда част от екипа на  „Порше Интер Ауто БГ“, макар и само за един ден, реално не си давах сметка в каква компания ще попадна. Знаех само, че се занимават с продажба и следпродажбено обслужване на автомобили – дотам.
До днес ясно си спомням трепета и вълнението, които изпитвах по време на самия ден на провеждане на “Мениджър за един ден“, макар че принципно не съм емоционална личност. След като пристигнах в продажбено-сервизен комплекс „Порше София Изток“, в който бях разпределен, бях впечатлен от атмосферата на професионализъм и приятелство, взети заедно, която нямаше как да не впечатлява. Дадох си сметка, че имам един ден, за да науча максимално много за тази компания, нейните служители и процесите, които ежедневно присъстват в тяхната дейност. Именно поради тази причина ще си позволя да дам един съвет към всички участници в “Мениджър за един ден“– питайте, покажете своето желание за знание, за опознаване на нещо ново, не се колебайте да давате обратна връзка за всичко, което ви прави впечатление през този един ден, защото това е ценно и за двете страни.
Няколко месеца след инициативата получих обаждане за среща с управителя на комплекса. Около месец по-късно вече бях Front desk assistant, а след още 4 месеца и търговец на нови автомобили Volkswagen.
Искам да отбележа, че, според мен, е еднакво важно учениците да опитват, а компаниите да им дават шанс. Модерният бизнес знае, че е изключително ценно мнението на трета страна, необременена със задълбочени представи за нейната сфера на дейност. От друга страна, изключително важно е учениците да покажат проактивност, да излязат дори от комфортната си зона и да не се притесняват от това да споделят някоя своя идея, мнение, виждане, да критикуват конструктивно, съветва Ангел Дойков.
Източник:mfd.jabulgaria.org

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.