Водещи новини

Изневериш ли един път, това е само началото, убедена е авторката на „Афера“

Любовта, приятелството, предателството, прикритостта, лицемерието, несправедливостта и възмездието са

са нишките, по които се движи сюжетната линия в дебютния роман „Афера“ на младата плоовдивчанка Николина Барбутева. Той беше представен тази вечер в Общинска библиотека „Стоян Дринов“. Романът се разпространява само в електронен вариант, тъй като авторката няма издател, а на този етап не разполага със собствен финансов ресурс, с който да си позволи хортиен формат.
„Това е история, която има за цел да покаже, че никога не трябва да се подиграваме с чистите чувства на някого, защото животът е един кръговрат. И, ако поругаем тази чистота и невинност, ще заплатим за болката, която сме причинили. Но това е и история, показваща, че след нашите падения, идва ред и на възходите ни. Всичко идва в правилния момент, само трябва да го изчакаме търпеливо”, характеризира своя първи роман Николина Барбутева. Тя е убедена, че изневериш ли един път, това е само началото.
Тя сподели, че писането му й е отнело 3 години, а най-трудно й е било изграждането на образите на Ева и Албена, понеже не се доближават по нищо до нейния характер. Албена е дама с власт и пари, която отмъщава за страданията на главната героиня Кристина. Действието в „Афера“ се  развива в малък град, романът е изпъстрен с колоритни персонажи и антиподи на главната героиня, разказа писателката, която вече работи върху втория си роман „Лятна буря“. Той не е продължение на „Афера“, а с нови герои, като действието в започва през 1984 година.
Николина Барбутева има издадени три стихосбирки: „Пътят към любовта, страданието и надеждата”‚ ”Силата на жената”  и „Звезда на любовта”. Автор е и на текстове на две песни – „Your name” и  „Всеки миг”, композирани от Иван Бонев. Пред панагюрската публика тя изпя и двете.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.