понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

От сигурността и честното преброяване на бюлетините се интересуват ляво ориентираните панагюрци

Цецка Цачева ни раздели на хора с акъл до 40 години и такива без акъл над 40 години,

каза на 2 ноември Йордан Младенов, председател на Областния съвет на БСП по време на срещата на панагюрци с топжурналиста  Елена Йончева в Камерната зала на Театър дом-паметник.
Той заяви, че на предстоящите президентски избори на 6 ноември не става въпрос за ляво или дясно, а за България, и повдигна въпроса за бежанците и мигрантите. Младенов припомни  Постановление №208 на Министерския съвет, съгласно което общините в България се задължават да им подсигуряват жилища и паричен ресурс за живеене.
По темата с миграционната криза на Елена Йончева, част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на ген.Румен Радев за президент,бяха поставени редица въпроси. Тя обобщи, че проблемът не е толкова в бежанците, колкото в българската държава, която в момента няма механизми да се справи с проблема.
Журналистката се поинтересува коя личност за президент припознават хората в Панагюрска община. Отговорът бе, че ген.Р.Радев и Ц.Цачева са на кантар, но се очаква „силен  корпоративен вот в Панагюрище“.
Затова присъстващите поставиха въпроса за гаранцията относно честността при преброяване на бюлетините, изразявайки съмнения за маипулации.
В края на срещата Марко Мечев, кмет на Панагюрска община в периода 1995-2005, припомни част от правомощията на президента, сподели отличните си впечатления от ген.Радев при срещите си с него и обясни защо ще гласува с бюлетина №13 на 6 ноември.
Мъж от публиката подкрепи казаното от М.Мечев за ген.Радев, като допълни: „Той е живял на небето и е решавал проблемите сам!“
Всички изразиха съгласие, че разединението на нацията не бива да се задълбочава и затова е важно кой ще бъде следващият президент на България.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.