Правителството иска удължаване на срока за довършване на 3 язовира

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира сключеното тази година Изменение на Заемното споразумение от 2010 г.

по проект за развитие на общинската инфраструктура между България и Международна банка за възстановяване и развитие (МБВР).
С промяната на споразумението се удължава крайният срок на проекта до 31 декември 2019 г. Това ще позволи завършването на язовирите „Пловдивци“ и „Луда Яна“ с пречиствателни станции за питейна вода към тях, както и на рехабилитацията на язовир „Студена“ и пречиствателната станция за питейна вода Студена – Перник.
Удължаването е от особена важност за изграждането на язовири с приоритетно предназначение за питейно водоснабдяване, които са инвестиция за социалното и икономическото развитие на региони, засегнати от години от режими на водоподаване.
Преди дни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова дойде в Панагюрище, за да обяви: „Днес, 25 октомври 2016 година, започваме реалното доизграждане на яз.“Луда Яна“. Част от церемонията бе поставянето на Капсула на времето с послание към идните поколения. Досега в изграждането на яз.“Луда Яна“ са вложени десетки милиони левове, но след направени проучвания преди години голяма част от построеното ще бъде разрушено и изградено наново.


Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.