четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини

Д-р Тодор Бургуджиев от „Уни Хоспитал“ бе удостоен със специална грамота

Д-р Тодор Бургуджиев, началник на отделението по анестезиология и интензивни грижи в МБАЛ „Уни Хоспитал“,

бе удостоен с грамота с благодарност от Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“ и пациентски организации „Заедно с теб“. Поводът бяха Европейската седмица на органното донорство и 30 години от първата сърдечна трансплантация в България, отбелязани тържествено на 24 октомври. Това е признание е за цялата болница, подчерта д-р Бургуджиев и сподели, че предстоят много предизвикателства пред „Уни Хоспитал“ като донорска база.
На специално организирано събитие в столицата присъстваха д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантация и светилата в областта на трансплантологията – проф. Людмил Бояджиев, проф. Никола Владов, проф. Генчо Начев, проф. Панчев, проф. Любомир Спасов, проф. Димитър Петков, проф. Царянски, д-р Чилингирова, трансплантирани пациенти и близки на донори.

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.