Ген.Румен Радев: Промяната за по-добра България започва с вашия глас

За да се срещнат с кандидат-президента ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, десетки жители на село Бъта

 дойдоха рано тази сутрин  пред местното читалище „Н. Вапцаров -1927“,където го посрещнаха по стара  българска традиция с хляб и сол.
Нямам амбицията да бъда баща на нацията, но ще бъда гласът на българския народ и няма да бягам от важните за страната проблеми.  започна представянето си ген.Радев. Една от заявките, които той направи, е да работи за обединението на институциите и връщането на държавата на хората, а не както в момента се шири еднолична власт, обсебила всички институции, насаждаща страх и оказваща административен натиск върху хората. „Много е важно да не се страхуваме“, каза кандидатът за президент, според когото държавата върви към загуба на демократичните форми на управление. Държавата ни трябва да има международен имидж и почит, а не да слугува на чужди интереси, продължи ген.Радев, посочвайки като пример  унижението на България около номинацията за генерален секретар на ООН.
Той контрира твърдението на управляващите, че в страната ни била постигната стабилност, задавайки въпроса стабилност на какво. Според него в България днес е налице липса на сигурност, спокойствие и перспектива, защото държавността я няма, а властимащите са провалили всички стратегически проекти.

Президентът може да противостои на погрешно взети решения, които не са в интерес на българските граждани, и аз ще работя за повече сигурност  във всичките й измерения. Давам ви думата си на мъж и офицер! Клел съм се в България и никога не съм изменил на тази клетва, заяви ген.Радев и  призова: „Промяната за по-добра България започва с вашия глас!“
Каква ще е позицията Ви към Русия, където България загуби пазарите си, попита жителка на село Бъта. „Няма да заемам войнствена позиция към Русия“, отговори кандидат-президентът.
На всички нива в държавата цари посредственост, каза друга жителка на Бъта. Тя изрази безпокойството си от „слуха“, че ще се осигуряват жилища и работа на мигрантите, а българите са оставени на произвола на съдбата.
„Обидно е да се живее с пенсия от 157 лева, с каквато съм аз“, сподели жената. Управляващите мислят за правата и интеграцията на мигрантите, а кой ще интегрира нашите пенсионери, които бедстват, продължи темата ген.Радев. Той подчерта, че законите трябва да са за всички, президентът има важна роля за това и може да въздейства, ако е с воля и характер.

Председателят на Общинския съвет на БСП Светлана Парашкевова подари на кандидат-президента, подкрепен от Столетницата, сувенир с един от съдовете в Панагюрското златно съкровище.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Един коментар

  1. Обещания, обещания, докато вземат властта. После не ги интересува никой. Хващам се на бас, че ако стане президент, никой няма да заживее по-добре. Народът пак ще е зле.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.