събота , 20 април 2024
Водещи новини

За тютюнопушене РЗИ провери 3124 обекта и наложи санкции за 13 200 лeва

Здравните инспектори от РЗИ са проверили 3125 обекта на територията на област Пазарджик за периода януари-септември.

Насока на контрола бе спазва ли се забраната за тютюнопушене в закрити обществени места и в някои открити обществени места, по смисъла на чл. 56 а от Закона за здравето.
Проверени са 371 обекта за хранене и развлечения, 647 детски и учебни заведения, 452 лечебни и здравни заведения, 1626 други закрити обекти с обществено предназначение, в т.ч. бръснарски, фризьорски и козметични салони, фитнес зали, хотели и мотели СПА центрове, площадки за игра, плувни басейни, транспортни средства и др., 29 открити обществени места /площадки за игра, спортни обекти и др.
Част от проверките (вкл. вечерни и нощни) са извършени със съдействието на служители от ОД МВР, по постановление на Окръжна прокуратура.
За констатирани нарушения са съставени 23 акта и са издадени 19 наказателни постановления, от които  14 на физически лица, 3 на  еднолични търговци и 2 на юридически лица.
С проверки на място е реагирано на постъпилите 9 сигнала и жалби в РЗИ за нерегламентирано тютюнопушене през 2016 г., от които 7 касаят обекти за хранене и развлечения и 2 – други обществени места.  Два от сигналите са основателни, нарушителите са санкционирани.
С началото на есенно-зимния сезон контролът по спазване на забраната на тютюнопушенето в закрити обществени места ще бъде засилен.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.