Водещи новини

ЛРД „Глиган“ празнува 120 години от създаването си

Десетки ловци и риболовци със семействата си се събраха днес на широката поляна в село Панагюрски колонии,

за да се повеселят по повод 120 години от създаването на сдружението, чийто пръв председател е Стойо Джуджев.
Днес в него има 18 дружинки с 1 551 членове, обяви настоящият му председател Герман Кърпаров.
Знамената на дружинките бяха посрещнати със ставане на крака от мнозина присъстващи на празника. След това Герман Кърпаров припомни накратко историята на сдружението и благодари на спонсорите, подпомогнали финнасово организирането на 120-ата му годишнина.Той подчерта, че членовете на ЛРД“Глиган“ се грижат целенасочено и постоянно за дивеча, като се стараят да предадат отношението към природата и на младите.
Празнуващите поздрави председателят на Общинския съвет Христо Калоянов, който акцентува, че ловците и риболовците допринасят и за социализацията на хората, а кметът н общината Никола Белишки заяви, че бил въведен нов стил на управление и Общината си партнира добре с ЛРД „Глиган“. В приветственото си слово главният секретар на Съюза на ловците и риболовциите в България Васил Василев отбеляза, че на 6 август преди 118 години е учредителният конгрес на съюза, обединил като начало 66 ловно-рибарски дружества от страната, сред които е и панагюрското. Васил Василев връчи на Герман Кърпаров плакет, а председателят на ловно-рибарското дружество в Пещера подари сребърна икона на Света Богородица. Празнуващите бяха поздравени и от председателя на ловно-рибарското дружество във Велинград, който връчи на панагюрския си колега репродукция на картина.

 
Последва награждаване на хората с принос към ЛРД „Глиган“, които получиха благодарствени писма, плакети  и грамоти. Благодарствени писма бяха подготвени и за всички спомоществователи.

Празничната програма бе открита с танц на мажоретен състав при СОУ „Нешо Бончев“. Последваха изпълнения на  формация “Паскалев-Пловдив” и изпълнителите на народна музика Калина и Невена.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.