Водещи новини

Започва Олимпиадата в Рио де Женейро

XXXI-те летни олимпийски игри, които започват днес – 5 август, са най-голямото спортно събитие на Земята. 

То се провежда в град Рио де Жанейро, Бразилия, и ще  продължи до 21 август 2016 г.. Церемонията по откриване на игрите ще се проведе на стадион „Маракана“ днес. Това са първите олимпийски игри, които се провеждат в Южна Америка. Очаква се в тях да участват над 11 000 спортисти.
В четири района на Рио де Женейро ще бъдат разположени 32 олимпийски съоражения. За организацията ще се грижат 8 000 служители, 45 000 доброволци и 85 000 души заети във външни фирми.
Олимпийският огън е символ на мира, единството и приятелството. Факлата на Игрите в Рио де Жанейро събира в себе си земята, морето, планините, небето и слънцето, като отделните сегменти са в цветовете на бразилския национален флаг.
Рио де Женейро бе избран за град домакин на 2 октомври 2009 г. по време на 121-вата сесия на МОК в Копенхаген, Дания. Другите кандидати за домакинство бяха Мадрид, Токио и Чикаго.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.