Електронният общински съвет не се използва за саморазправа, твърди Калоянов

„Не смятам, че сме нарушили демократичните устои. Публичност има. Ако прочетете местната преса, ще видите, че всички новини са взети от електронния общински съвет“,

заяви на сесията на 28 юли председателят на Общинския съвет Христо Калоянов по повод упрека на общинския съветник от БСП Станимир Велчев. Под местната преса първият сред равни вероятно имаше предвид общинския вестник „Оборище“, в който наистина повечето публикации са или от сайта на Община Панагюрище, или от електронния общински съвет.
На 28 юли Христо Калоянов не отрече , че има пропуски в работата на местната законодателна власт, но подчерта, че това „не е рецидив, имало го е и преди“, припомняйки, че е общински съветник от 2007 год.
„Електрооният общински съвет не се използва за саморазправа“, заяви председателят на ситипарламента. Той допълни, че знае за какво говори Станимир Велчев – ЗА ЗАЕМА, за който „предстои да бъде взето решение как ще бъде връщан“. За какъв заем иде реч и какъв е размерът му, не се се разбра, но вероятно един ден господата общински съветници ще се престрашат да ни информират нас, данъкоплатците.
Калоянов засегна и темата за рокадите в състава на Общинска администрация, без да дава никаква конкретика, като каза: „По отношение на рокадите не е по моя препоръка. Има причини и те са основателни, за да бъдат направени“. Първият сред равни вероятно визираше смяната на техническия сътрудник на Общинския съвет. Част от съветниците коментираха преди време, че доскорошният технически сътрудник, който изпълнява тази длъжност от началото на прехода, е „свален“ в информационното гише във фоайето на Общината на първи етаж, а на негово място „е качен“ чиновник от същото това информационно гише. Но те, управниците, си знаят. Ние, жителите на Панагюрска община, какви сме, та да ни информират чак пък за такива подробности… Айде, холан…!
В заключение на изказването си около отчета за работата на Общинския съвет неговият председател призова колегите си народни избраници да не чакат само преписки от Общинска администрация, а да проучват нуждите на населението на общината, защото всеки един от тях представлява определена част от хората.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.