Водещи новини

Нови методи в лечението на инсулт въвеждат в МБАЛ „Уни Хоспитал“

Цялата ни апаратура е нова, имаме възможност да обхванем всички неврологични болести,

които покриват всички неврологични пътеки, каза днес доц.д-р Ирена Велчева, д.м. – началник на клиниката по нервни болести в МБАЛ „Уни Хоспитал“ по време на първата пресконференция.
В клиниката се извършва съвременна диагностика и лечение на заболявания на централната и периферна нервна система: мозъчно-съдови, дегенеративни, демиелинизиращи, деменции, епилепсия, световъртеж, различни форми на главоболие, радикулити, плексити, полиневропатии, болки в гърба и дискова болест, невралгии, неврити, нарушение на вегетативната нервна система, невротични състояния и други.
Доц.д-р Велчева подчерта, че се в панагюрската болница  се въвеждат нови методи в лечението на инсултите.
Клиниката разполага с 32-канален електроенцефлограф, окомплектован с  видео-ЕЕГ и полиграфия, електромиограф, дуплекс-сонограф с възможност за ултразвукова аангиография и функционална образна дигностика.
Доц.д-р Ирена Велчева е била дългогодишен национален консултант по нервни болести, ръководител на неврологична клиника в Университетската специализирана болница „Св.Наум“ ЕАД – София, като в периода 1993-2001 е и медицински директор на същата болница.
Автор и съавтор на над 180 научни публикации, 21 монографии и 13 учебника по нервни болести.
Основните й научни и професионални интереси са в областта на мозъчносъдовата болест – хемореологични промени и функционални невросонографски изследвания, заболявания на автономната нервна система, главоболие, епилепсия, заболявания на периферната нервна система.
Член е на бордовете на редица национални и международни организации и фондации, председател на секция „Медицински науки“ към Съюза на учените в България…

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.