четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

МБАЛ „Уни Хоспитал“ е в очакване да сключи договор със здравната каса за пълен брой пътеки

На 29 юни има заседание на Надзорния съвет на НЗОК и тогава се очаква панагюрската болница МБАЛ „Уни Хоспитал“

 да получи зелена светлина за сключване на договор със здравната каса. Това отговори днес на журналистически въпрос на oshtepan.com по време на първата си пресконференция управителят на лечебното заведение д-р Лучия Добрева.
Тя обясни, че исканата справка е представена и се надява МБАЛ „Уни Хоспитал“ да получи пълен брой пътеки, защото предлага пълен пакет здравни услуги. Всички структури са трето ниво и смея да се похваля, че и като човешки ресурс, и като апаратура нашата болница е много над минималните изисквания, подчерта д-р Лучия Добрева.
Като предимство пред други болници тя изтъкна както комплексното ниво, така и времето за изследване – при изискван стандарт 20 минути, благодарение на техниката и професионализма на медицинските кадри изследване може да се направи за под 10 минути, „без никой никъде да тича по етажите“, каза управителят на „Уни Хоспитал“. Като плюс д-р Добрева посочи и наличието на много лекари с различни специалности, което дава възможност да се обсъжда състоянието на всеки пациент.
На въпроса дали всяко отделение и клиника разполага с достатъчен брой медицински сестри, отговорът бе: „Имаме 24-часово покритие и с медицински сестри, и с лекари“.
На пресконференцията днес д-р Лучия Добрева представи началниците на клиниката по нервни болести, отделението по акушерство и гинекология, и отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.