Водещи новини

Секунди отделиха 14-годишните ни хандбалистки от сребърните медали

19 секунди отделиха панагюрските хандбалистки от сигурните сребърни медали.

В предварителната група нашите момичета са паднаха с отборите на Белене,Сливница и Мартен.Първата среща загубихме от шампионките-Белене.Във втората и третата среща се наложихме над Сливница и Мартен и в групата заехме второто място.По регламент първите два отбора от двете групи образуват финалната четворка за разпределяне на медалите. Панагюрки като втори отбор на полуфинала се срещнаха с фаворита от другата група – Хасково /вицешампион от Купа България с амбиция за спечелване на медали; в същото време панагюрските момичета в този си състав за първи път постигат успех да играят във финална четворка/. В тази среща нашите момичета показаха изключителна амбиция, добра игра, изолираха най-добрата състезателка на Хасково и мачът се превърна в двубой – достоен за финал.  Първо полувреме – игра гол за гол и резултат на полувремето 8:8. Второто полувреме битката продължи, отново игра гол за гол и 19 секунди преди края на мача Панагюрище водеше с един гол. Топката бе във владение на противника, грешка в нашата защита и отсъдена дузпа за Хасково в последната секунда на мача, която успешно бе реализирана от лидерката на противника. Така срещата в редовното време завърши при резултат 21:21.
По регламент, за да се излъчи победителят, се изпълняват дузпи. В такава ситуация печели по-устойчивият психически. Нашите момичета не издържаха на напрежението и загубихме тази среща. След загубата за панагюрки остана малкият финал – да играят за бронзовите медали с отбора на домакините „ Бъки“ ,Габрово.Уморени и физически, и психически от тежкия полуфинал, нашите момичета се опитаха да се противопоставят на домакините, но силите не ни достигнаха.При изравнена игра през първото полувреме,през второто отстъпихме и така за панагюрки остана четвъртото място, разказа  Любка Карагьозова, един от треньорите.
Отборът бе в състав: Йоана Робова, Катрин Чочева, Евелин Драганова, Николета Иванова, Стоянка Варадинова, Паола Червенкова, Стефани Навущанова, Диана Раленекова, Донка Бояджиева, Микаела Славейкова.
Катрин Чочева получи приза за най-добър защитник, а
Евелин Драганова бе избрана в идеалната седмица на турнира.
Треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов са изключително доволни от представянето на хандбалистките, които за пръв път са във финалната четворка на държавен финал.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.