Водещи новини

Читалище „Виделина-1865“ не е собственост нито на Л.Карайлев, нито на С.Тасева

„Тук е мястото да разсея една спекулативна лъжа, активно и преднамерено разпространявана в града ни през последните месеци

за съжаление – от хора, членове на настоятелството. Дебело искам да подчертая, че собствеността на читалището е на самото читалище като културна обществена институция и не е, и няма как да е нито на наследниците на Лука Карайлев, нито моя собственост. Пред мен е нотариалният акт и всеки, който иска да го види може да го направи след събранието.“ Това отчете на 3 юни пред Общото събрание председателят на панагюрското читалище „Виделина-1865“ Спаска Тасева.
Тя обяви, че, въпреки трудностите и минималното увеличение на субсидията през годините, което е средно по 270лв. на субсидирана бройка, финансовото състояние на читалището е стабилно и се отчита преходен остатък за новите финансови години. Извършени са всички належащи плащания, според възможностите са отделяни  средства за всички дейности, както и за текущи ремонти.
Отпуснатите от републиканския бюджет средства обаче покриват основно заплатите и осигуровките на работещите в читалището, стопанските разходи и част от разходите на художествените състави, а поддръжката на огромната стара сграда е голяма и непосилна за възможностите само на читалището, отчете Спаска Тасева. Тя съобщи, че сградата се нуждае от сериозно реновиране и читалищното настоятелство е поискало финансиране от общинския съвет за смяна на дограмата, но такава е била  отказана. 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.