Водещи новини

Откриват модерния медицинския комплекс „Уни Хоспитал“ официално тази събота

Многофункционалният медицинския комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение „Уни Хоспитал“ ще бъде официално открит на 11 юни преди обяд.

„Инвестицията от над 90 милиона лева е най-мащабната за българското здрравеопазване през последните 25 години и заради нея „Асарел-Медет“ АД и „Асарел Панагюрище Здраве“ АД получиха голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 година от Българската агенция за инвестиции и сертификат от Министерство на икономиката за „Инвеститор Първи клас“, съобщават от ръководството на здравното заведение.
Оттам припомнят, че проектът бе реализиран като публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД, привлечени от дружеството инвеститори и десетки лекари и медицински специалисти от региона и страната.
„Модерният медицински център разполага с 19 стационални и 8 диагностични отделения, оборудвани с техника последно поколение, която е уникална не само за България, но и за Югоизточна Европа. Гордеем се и със 718 души медицински и немедицински персонал, в чието обучение и развитие ежегодно ще се инвестират над 400 000 лева“, информират от „Уни Хоспитал“. За ръководството „някогашната стара и трудно оцеляваща болница вече е НОВОТО ПАНАГЮРСКО СЪКРОВИЩЕ“.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.