Водещи новини

Учителят на годината Нистор Хаинов дари наградата си на децата от „Дъга“

Тази година имах възможност да общувам с най-различни деца – тези  от Дневния център „Дъга“, прочете бавно, с треперещ глас и едва сдържайки силното си вълнение Учителят на годината

 в гимназиална степен Нистор Делчов Хаинов, след като получи отличието си от председателя на Общинския съвет Христо Калоянов по време на официалната церемония в Театър дом-паметник тази вечер. Пред пълната театрална зала Нистор Хаинов обяви, че дарява паричната сума от наградата си, която е в размер на 400.00 /четиристотин/ лева на децата от „Дъга“. Той умишлено не спомена цялото наименование на социалното заведение, в което има и думите „деца с увреждания“. Преди това Учителят на годината в гимназииална степен не скри, че наградата е погъделичкала егото му, но подчерта, че тя е за всички негови колеги от СОУ „Нешо Бончев“, на които благодари за гласуваното доверие.
Тържествената вечер в театъра, посветена на утрешния празник 24 май, започна с химна на България, след което Христо Калоянов  прочете решението на Общинския съвет от 19 май и връчи наградите на Учителите на годината:Мариана Стефанова Дерменджиева от ЦДГ „Пролет“и Невенка Лукова Георгиева от ОДЗ „Звънче“, Лушка Стефанова Крушовска, старши учител в начален етап в СОУ „Нешо Бончев“,  Мария Георгиева Игнатова, старши учител по биология и химия в ОУ „Проф. Марин“ и Нистор Делчов Хаинов.
Калоянов връчи и отличието Творец на годината на Цвятко Ценов, номиниран от името на Литературен клуб „Виделина“ към панагюрското читалище „Виделина-1865“. Той изпя песен за Панагюрище по текст на Димитър Стефанов, председател на Литературен клуб „Виделина“
За принос в областта на културата към бъдещето на България награди получиха музикантът Анета Калпакова, която с 40-годишен стаж и години наред е диригент на хора към панагюрското читалище „Виделина-1865“, Жечка Сиводошева с 40-годишен трудов стаж и действащ секретар на читалище „Никола Вапцаров -1927“ в село Бъта и музейниюят деятел Георги Керкеняков, който е с 42-годишен трудов стаж.

Концертната програма за 24 май бе под наслов „Да пребъде българският род“ и започна със стиховорението „Аз съм българче“ в изпълнение на Матея Генов от ОДЗ „Райна Княгиня“. Началото на песните постави смесеният хор към читалище „Виделина-1865“ с диригент Анета Калпакова. За изстрадалата, но горда България, „от своите рожби предавана“, пя Цветелина Шопова от Обединен детски комплекс – Панагюрище с ръководител Стефка Стефанова. В духа на възрожденските чувства с песни по текст на Добри Чинтулов публиката пренесе Мъжки хор за патриотични песни – Панагюрище. 

Последва пъстра китка от детски гласове.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.