За пръв път възниква казус около избора на Учител на годината

Както всяка година, откакто се връчват отличията Учител на годината и Творец на Панагюрище, през май общинските съветници утвърждават със свое решение

предложението на комисията по избора. Тази година обаче има нюанси и утре на редовното си  заседание Общинският съвет ще трябва не само да утвърждава, а и да вземе решение. Решението се отнася за избора на учител в предучилищна степен, тъй като на заседанието си на 17 май комисията по избора е била в позиция шах и не предприела ход, та да не се стигне до мат.
При гласуването снощи за 
Невенка Лукова Георгиева, главен учител в ОДЗ „Звънче“, предпочитанията си са дали 3 души, а за Мариана Стефанова Дерменджиева, главен учител в ЦДГ „Пролет“, четирима. Но към вота за госпожа Георгиева се прибавя и единият глас от електронното гласуване. Така двете учителки се изравняват по брой гласове – 4:4. Снощи съветниците не са стигнали до единомислие дали и на двете да не се присъди отличието, каквото предложение е имало. Някои от съветници са изказали мнение Учител на годината да е само Мариана Дерменджиева с мотива да не се зачита електронното гласуване. Странно. Не за първи път някои хора в местната власт – и законодателна, и изпълнителна, решават на своя глава да променят правилата на игра по време на мача. Но… това е техният звезден миг, защо да не се възползват. Сега е време „вся власть советам“. 
Подхвърлена е и идеята от догодина да се прекрати наложената практика за връчване на отличията. Така че заседанието на съветниците утре се очертава да е интересно.
В началната образователна степен за Учител на годината снощи повече брой гласове в комисията по избора е събрала Лушка Стефанова Крушовска, старши учител в начален
етап в СОУ „Нешо Бончев“, а в прогимназиалната безспорен фаворит е Мария Георгиева Игнатова, старши учител по биология и химия в прогимназиална степен в ОУ „Проф. Марин
Дринов“. В гимназиалната степен изборът беше ясен предварително, тъй като единственият номиниран за Учител на годината е Нистор Делчов Хаинов, старши учител по изобразително изкуство в СОУ „Нешо Бончев“.
Изборът за Учител на годината се прави от специална комисия, в която влизат членовете на просветната комисия в Общинския съвет и директорите на учебни заведения. 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.