Водещи новини

„Пъстър, цветен Гергьовден“ утре в Попинци

На 7 май в 10:30 часа в читалище „Искра-1872” в село Попинци ще започне Националният фолклорен фестивал

 „Пъстър, цветен Гергьовден“. Той ще бъде открит от кмета на община Панагюрище Никола Белишки, който е и патрон на събитието. Веднага след това ще започне авторски поетично – музикален спектакъл „Пътеки към Душата на България” на Тоня Борисова, поетеса и актриса, родственица на летописеца на Априлското въстание Захари Стоянов. В спектакъла са включени танци на Представителен фолклорен танцов състав „Тангра” и автентични песни на женската певческа група към читалище „Искра-1872” – с. Попинци.
В 11:30 часа начало на фолклорната програма на фестивала ще даде Представителен фолклорен ансамбъл и детски танцов състав „Розова долина” при НЧ „Васил Левски – 1861г.” – Карлово.
Професионално жури ще оценява палитрата от песни, танци и обичаи, които ще представят участниците във фестивала.
Същевременно от 10:00 – 11:00 часа пред сградата на читалище „Искра-1872“ ще има „Павилион за усмивки с Тони“ за децата и за всички, които обичат изненади с боички.
Сутринта на площада пред сградата на читалището ще бъде оформена и Алея на занаятите.
Нека на 7 май бъдем заедно на фолклорния фестивал, който ще ни върне към корените и богатото ни нематериално културно наследство, призовават от читалищното настоятелство на „Искра-1872“!

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.