Водещи новини

Бончевци са отлични знайковци, Марко Мечев грабна трето място на национално състезание

Националният кръг на състезанието ИТ Знайко събра на 22-24 април  в курорта Пампорово деца от цяла България.

Спечелили си право на участие в Големия финал в предишни кръгове, малките знайковци демонстрират знания,  умения и увереност в работата си с компютри.
В голямото семейство на знайковците от години се включват и бончевци. Антония Елкина, Дарина Машева, Теодора Ракова и Ивайло Богоев от Ів клас, Марко Мечев-ІІа и Даная Бобекова – ІІв клас, премериха сили с връстници в тазгодишната надпревара. Липсата на състезателен опит не им попречи да се представят отлично. Нещо повече – Марко Мечев успя да пребори конкуренцията и да грабне 3-тото място в състезанието, съобщиха от ръководството на СОУ „Нешо Бончев“. Оттам допълниха, че
основна цел на националното състезание по информационни технологии IT Знайко е да предостави възможност на учениците да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.
Организацията и провеждането на националния кръг съчетава както състезателен индивидуален тур за учениците, така и много екипни задачи за учители, ученици и родители.Полезно и приятно, състезанието се явява механизъм за повишаване мотивацията на  ученици и учители за формиране и надграждане на личната им дигитална култура.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.