събота , 20 април 2024

За да предотвратите появата на петна по зъбите…

Лъчезарната усмивка и белите зъби и винаги действат положително. Не при всеки обаче белите зъби са генетично заложени,

а процедурата по избелване в денталните клиники е скъпо удоволствие за джоба на повечето българи. Според проучване, публикувано в Международен журнал по дентална хигиена, добавянето на прясно мляко към чая може да помогне за избелване на зъбите много по-ефективно, отколкото обикновена паста. Млякото съдържа протеин, наречен казеин. Този протеин се свързва с танина от чая. Танинът може да причини образуване на тъмни петна по зъбите, а казеинът да предотврати тяхната поява.
Доктор Ава Чоу  от Факултета по дентална медицина към университета на Алберта посочва,че добавянето на прясно мляко към чая е културен феномен. Според нея това откритие може да накара повече хора да приготвят здравословната напитка по този начин.
Друг начин за почистване е така познатото ни използване на сода, която съдържат и повечето пасти за зъби.  За избелване на зъбите си смесете една четвърт чаена лъжичка сода за хляб заедно с вода и потопете четката си в получената смес, след което почистете зъбите.
Друго използван метод за избелване на зъбите е яденето на  ябълки или ягоди. Ягодите съдържат ябълчена киселина, която спомага за естественото избелване на зъбите ви. Но в никакъв случай не мийте зъбите си с ягоди и не ги оставяйте трайно около зъбите си, защото ягодата съдържа киселина, която, ако остане за дълго върху зъбите ви, би могла да ги увреди допълнително.
И накрая – не забравяйте да миете езика си, защото по него често се задържат остатъци от храна, включително различни оцветители от поетите храни и напитки. А езикът достига до вашите зъби.
 Източник : framar.bg и рецептите на баба

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.