четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

С правата на детето в правосъдието се запознаха бончевци

Днес представителите на Национална мрежа за деца, работещи по проект „Правата на децата и съда”, 

проведоха поредната среща в СОУ „Нешо Бончев“ с учениците от 8 б клас с класен ръководител Симеонова .  Деница Маринова, Александър Киров и Диляна Славкова по интерактивен начин беседваха с бончевци върху „Запознаване с основните права на детето в правосъдието”.
Припомняме, че този проект е международен и по заложените в него дейности работят 6 държави: Унгария, Хърватска, Румъния, България ,Италия и Великобритания. От България са включени само две училища, като едното е СОУ „Нешо Бончев”.
Основен фокус в изпълнението на проекта е допълнителното запознаване на децата, участващи в проекта, с конкретните права на децата и рамки на въпроса в България, както и тяхното пълноценно включване чрез ценене на мнението и идеите им, които ще се приложат на практика при изготвянето от специалисти . Учениците от училището ни ще бъдат включени в интересни инициативи и дейности в бъдеще, като една от тях ще е посещение в София с цел среща-разговор с висши магистрати.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.