Водещи новини

На 1 май ще има възстановка „Мъжество и саможертва“

Макар общинското ръководство да не дава информация  около програмата за честванията на 140 години от Априлското въстание,

oshtepan.com научи от сигурен източник, че възстановка на събитията от 30 април 1876 година на Маньово бърдо и тази година ще има на 1 май. Уточнено е, че тя ще бъде от 17.00 часа на същото място, както през изминалите 10 години, но без участието на Българската православна църква, която през изминалите години беше част от събитието.
Неофициално oshtepan.com разбра, че сформираният със заповед на кмета  Никола Белишки от 14 декември 2015 година Общински инициативен комитет вече се е събирал през месец март 2016 година, за да обсъжда програмата за тържествата на 1 май. Интересното е ,че част от включените в този комитет до 1 март не знаеха за това.
Интересно е, че в този комитет са предимно работещи в Общинска администрация  хора и тук-там някой директор на културна институция извън нея. Интересно е също, че в този Общински инициативен комитет не е включен нито представител на църквата, нито представител на общинското медийно дружество. Но така си разбира организирането на празника кметското ръководство, така си го прави. Тайничко. 

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.