Водещи новини

Сигналите за домашно насилие са се увеличили, мълчанието е разрушено

Все повече жертви на домашно насилие и насилие, основано на полов признак, излизат от анонимност и получават реална защита.

Това съобщи днес началникът на полицията главен инспектор Петко Шотлеков по време на кръглата маса в сградата на Община Панагюрище на тема „Превенция на насилието“. Тя бе част от националната кампания „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие, основано на полов признак“, в която община Панагюрище е една от 10-те включени.
Кръглата маса бе инициирана от ръководителя на проекта Валентин Лазаров, който е и председател на  Национална асоциация на общинските служители в България, и Таня Панчева – координатор на проекта. В дискусията се включиха редица институции от социалната сфера, имащи отношение към проблема с насилието във всичките му форми.
Част от тях споделиха своя опит при работа със случаи на домашно насилие, което е в основата на всяко друго, както и на агресията в училище.
Кръглата маса бе открита от кмета на общината Никола Белишки

Вижте още

Общински съвет -Панагюрище ще заседава на 30 май. „ВиК-П“ ЕООД ще получи поредната финансова помощ

Редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище щесе проведе на  30 май  от16 :00 часа. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.