Водещи новини

Сигналите за домашно насилие са се увеличили, мълчанието е разрушено

Все повече жертви на домашно насилие и насилие, основано на полов признак, излизат от анонимност и получават реална защита.

Това съобщи днес началникът на полицията главен инспектор Петко Шотлеков по време на кръглата маса в сградата на Община Панагюрище на тема „Превенция на насилието“. Тя бе част от националната кампания „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие, основано на полов признак“, в която община Панагюрище е една от 10-те включени.
Кръглата маса бе инициирана от ръководителя на проекта Валентин Лазаров, който е и председател на  Национална асоциация на общинските служители в България, и Таня Панчева – координатор на проекта. В дискусията се включиха редица институции от социалната сфера, имащи отношение към проблема с насилието във всичките му форми.
Част от тях споделиха своя опит при работа със случаи на домашно насилие, което е в основата на всяко друго, както и на агресията в училище.
Кръглата маса бе открита от кмета на общината Никола Белишки

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.