Водещи новини

20 години таекуон-до в Панагюрище

Днес за източните бойни изкуства в Панагюрище знаят доста панагюрски деца. Но преди 20 години на тези спортове се гледаше с насмешка и недоверие.

За много хора в града те не бяха нещо сериозно, а „фантасмагории“. Първите разяснителни статии за тази „фантасмагория“ в местната преса преди повече от 20 години направиха Димитър Йовчев и Пенко Пенчев, който сега е инструктор на клуб в София.
На 26 март 1996 г. в ОУ „Проф.Марин Дринов“ се проведе събрание за учредяване на клуб по таекуон-до.Сред учредителите бяха Неделчо Кръстев, секретар на община Панагюрище, и подполковник Иван Гагов, зам.-началник на РПУ-Панагюрище.
Първоначално инструктор по таекуон-до бе Иван Савов, който идваше от Пловдив. По-късно клубът бе именуван „ОДИН“ и негови инструктори станаха Желязко Гагов и Пенко Пенчев.
Сред първите записали се ученици да тренират таекуон-до беше Здравко Еров /вече повече от 20 години/,
който  днес е един от инструкторите на СК „ОДИН“.

За изминалите 20 години хиляди деца в Панагюрище са придобили някакви умения по корейското бойно изкуство и са се докоснали до житейската философия на Изтока. Мнозина от тях са калили характера си, благодарение на своето обучение по таекуон-до.
Години наред занимаващите се с таекуон-до тренираха във физкултурния салон на ОУ „Проф.Марин Дринов“. Днес СК „ОДИН“ вече има нова зала, която скоро ще бъде открита официално.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.