Водещи новини

Кметът на Копривщица и митрополитът се разбраха за тържествата по случай Априлската епопея

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай е приел на официална визита кмета на община Копривщица

 Генчо Герданов в Пловдивската света митрополия на 25 февруари. Г-н Герданов е поднесъл своите искрени благодарности за оказаната му чест и е отправил покана към Негово Високопреосвещенство да бъде официален гост на града и да присъства на тържествата по повод 140 години от обявяване на Априлската епопея в Копривщица, съобщава на сайта си Пловдивската митрополия. Както oshtepan.com писа, тържествената заря за честването ще бъде проведена не на 1 май, а на 2 май. В разговора си с митрополит Николай  кметът Герданов е казал, че не иска да наруши канона на светата Църква и да помрачи най-светлия Велик празник Възкресение Христово.
Градоначалникът на Копривщица изразил готовността си да съдейства и помага, според силите и възможностите си, „за делото на епархийската църква, благопреуспяването и благоденствието на народа“. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай благодарил на г-н Герданов за проявеното църковно и християнско съзнание и му подарил икона с образа  на Спасителя.
В сайта на Пловдивска митрополия не е отразена срещата на митрополита с кмета на Панагюрска община, макар двамата да са разговаряли и на 17, и на 18 февруари за програмата около честването на Априлската епопея тази година. В Откритото писмо на Владиката до градоначалника Никола Белишки също да не се съобщава за подобни срещи, което вероятно означава, че те не са били по приетия официален ред  Но пък става ясно, че кметът на Панагюрище е представил на митрополит Николай „намеренията и инициативите на Община Панагюрище“ за честване на 140 години от Априлското въстание.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.