Водещи новини

Вицешампионска титла и бронзови медали за панагюрските джудисти от държавния шампионат

На провелия се на 27 и 28 февруари Държавен личен шампионат по джудо за мъже и жени до 23 години и за деца до 14 години

в зала „Арена Армеец” в София панагюрският СК „Бойни спортове” участва с 20 състезатели и се представи отлично, въпреки изключително голямата конкуренция. В някои категории през татамито са преминавали по над 60 джудисти в борбата за призови места, съобщи старши треньорът на панагюрци Иван Нетов. Той допълни, че общият брой на състезателите е надхвърлял 700 души.
Стигнало се е дори до там, че на финал в категория до 73 кг. са се състезавали двама панагюрци – Нешко Нешев като представител на НСА и Иван Хърков като представител на СК „Бойни спортове“ – Панагюрище. Въпреки много добрата игра на Иван състезателят на НСА е спечелил. В останалите срещи след 4 победи Иван Хърков е спечелил бронзов  медал.
Интригуващ развой е имала битката на Йоана Пишмишова  в категория до 52 кг. още в първата й среща, която  е била със състезателка на „Гладиатор“ – Пловдив. След перфектно изпълнение на техниката ревер крак тя хвърлила своята противничка на чиста победа, но това е по правилата на самбото, в което Йоана в момента е с лидерска позиция. По правилата на джудото обаче това води до победа на противника. В двубоите с другите джудистки панагюрската състезателка е успяла да се  пребори за бронза.
Йоана Пишмишова е пример, че за успеха в спорта не е достатъчен само талант, а труд, труд, труд, упоритост и постоянство. За тренировки тя всеки ден пътува от село Попинци, но вече е изграден боец.
Вицешампионска титла при децата в категория до 42 кг. е завоювал
Виктор Танковски, който е имал реален шанс и за шампионската титла. В категория до 38 кг. Ивелин Танковски е успял да спечели бронзов медал, въпреки че на полуфинал  е бил ощетен от съдийска неточност и е претърпял загуба от миналогодишния шампион. Спечелените 5 победи обаче са му осигурили третото място. Усилията, които полагат Виктор и Ивелин, за да тренират, са похвални, тъй като и те, както Йоана, пътуват всеки ден.
При децата пети места в своите категории са спечелили Алкивиадис Ставридис /60 кг./и Недка Каекова /48 кг./, а седми Момчил Илиев, Спартак Кеков, Никола Петкански. На девети позиции са се класирали Иван Вулев, Филип Фръгов и Георги Динчев. 

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.