Водещи новини

Да се създаде общинско предприятие или дружество за управление на общинския горски фонд, предлагат реформаторите

Снабдяването на жителите на населени места с дърва за огрев е най-често поставяният проблем

при всички срещи в селата на общината, пишат в становището си до кмета на община Панагюрище съветниците от групата на Реформаторския блок в Общински съвет. Становището е по повод
предстоящото приемане на бюджета на община Панагюрище за 2016 година и предложената инвестиционна програма от кметския състав.
„Особено несправедлива изглежда липсата на дърва за огрев за жителите на села, в землищата на които има общински горски фонд. Предлагаме на общината да създаде общинско предприятие или общинско търговско дружество за управление на общинския горски фонд. Предвид намерението на общината да финансира полска охрана, едно такова предприятие може да обхване и тази дейност, освен дейността по управление на общинския горски фонд, на добиване и продажба на дървесина. Такива примери има в много общини, където снабдяването с дърва на населението се е подобрило вследствие по-сериозния ангажимент на общината и ясно поставените цели за изпълнения от общинските търговски дружества или предприятия“, предлагат реформаторите.
Очаква се заседанието на Общинския съвет за приемане на Бюджет 2016 да е на 28 януари.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.