Водещи новини

Иван Евстатиев вече няма да е „Почетен гражданин на община Стрелча“

Със свое решение от днес Общинският съвет в
Стрелча отмени Решение № 806/14.07.2014 г.,
с което Иван Евстатиев е удостоен със
звание „Почетен гражданин на община Стрелча“.

 
Това съобщи videlinabg.com, посочвайки, че мотивите са грубото и брутално поведение на Иван Евстатиев в разрез с моралните и поведенчески норми на обществения живот, незачитането на основните права и свободи на гражданите на община Стрелча.
Общинските съветници са възложили на кмета на община Стрелча да предприеме действия по отнемането на почетните звания и символи на Иван Евстатиев, когото призовават да напусне Общинския съвет.
Декларацията на съветниците е:
ДО
Главния прокурор на Републик България
Националния съвет на ПП БСП
НСОРБ
Облстния управител на област Пазарджик
Областното ръководство на БАС
Ръководството на Клуб „Родолюбие“
Град Есентуки, Русия 
Централни и регионални медии

Общински съвет – Стрелча, осъзнавайки своята отговорност пред обществото, заявява, че остро осъжда деянието на Иван Евстатиев – общински съветник, избран от ПП БСП, за извършеното деяние – упражненото сексуално насилие над непълнолетно момиче.
Общински съвет – Стрелча, изразява искреното си съчувствие и морална подкрепа на семейството и близките на пострадалото непълнолетно дете и с възмущение решително осъжда агресивното посегателство над него. Сексуалното насилие представлява най-лошата форма на насилие спрямо децата, не само поради непосредствените страдания, които поражда, но също и поради непоправимите щети върху физическото и психическо здраве, чиито въздействия остават за цял живот.
За проявеното насилие по отношение на едно беззащитно дете, срещу неговото здраве и лично достойнство, няма приемливо наказание.
Необходимо е заедно да изострим чувствителността на обществото и институциите по проблема и да обединим сили и воля за неговото решаване.
Общински съвет – Стрелча, призовава Иван Евстатиев – общински съветник от ПП БСП, незабавно да си подаде оставката.
Община Стрелча няма нужда от такива хора!
Призоваваме компетентните органи да изпълнят вменените им от закона задължения по повод на случилото се и за справедлив процес.
 
 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.