Водещи новини

Нова година – нов късмет с по-високи данъци и такси в Панагюрска община

 С политически фойерверки и „трогателно“ заседание на Общинския съвет, провело се днес, приключва 2015 година.

Предколедно общинските съветници от ГЕРБ и Евророма вдигнаха ръце в подкрепа на предложението на кмета на общината Никола Белишки местните данъци и такси да бъдат увеличени през 2016 година. Никакви доводи и мотиви на съветници от другите политически групи не чуха властимащите местни гербаджии. Никакви анализи и предложения. Щом Белишки е казал да се вдигат налозите, значи това е най-правилното решение. Точка.
Гласуването за „новогодишния подарък“ бе поименно и от него стана ясно, че „против“ увеличението на местните данъци и такси са тримата съветници от Реформаторския блок /Веселина Зумпалова-Ралчева, Пламен Търкаланов и Стоян Христов/, Веселин Дундаров и шестимата представители на групата на БСП /Станимир Велчев, Филип Калбуров, Пенка Пиперкова, Иван Лалов, Динка Генчева и Гинка Узунова/.
След гласуването за вдигане на такса смет Белишки сложи похлупака на тенджерата с политически миш-маш с обяснението, че в селата хората искали да се увеличи както честотата на събиране на боклука, така и съдовете за смет. В защита на предожението си за вдигане на местните налози той припомни, че през първия му мандат за ОП „Чистота“ били купени нови автомобили и машина за миене, което пък води до увеличаване на разходите за горива и смазочни материали. Заделените за целта пари като разход за идната година са 60 000 лева.
Белишки завърши с благодарност към съветниците, гласували предложението му. Като реплика Стоян Христов от Реформаторския блок честити новата такса на жителите на община Панагюрище, „за която могат да бъдат благодарни на новата коалиция – ГЕРБ и Евророма“.
Честито да ни е на всички и да си знаем още отсега, че, ако така върви, всяка година такса смет ще става все по-висока в Панагюрска община! Весела Коледа!

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.