събота , 20 април 2024

Достъп до световните иновации в борбата с рака предоставя Онкологичен център Сити Клиник

Лентата на Онкологичен център „Сити Клиник София”  – eдна от най-модерните болници за лечение на ракови заболявания, бе прерязана вчера от замeстник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, 

изпълнителния директор Илиан Григоров, който е сред съоснователите й, проф.д-р Асен Дудов, дм, акционери, сред които и Ангел Ангелов, роден в Панагюрище. На официалната церемония присъства и Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит.
Болницата е проектирана от HKS, водещо американско архитектурно бюро, специализирано в създаване на лечебни заведения, а концепцията за изграждане на Онкологичен център Сити Клиник е разработена по модел на Университетския център „МД Андерсън“ в Хюстън, САЩ.

Онкологичен център Сити Клиник ще допринесе за по-качественото здравеопазване не само на жителите на София, но и на цяла България, каза в приветствието си г-жа Фандъкова и постави акцент върху профилактиката посредством модерните медицински технологии, които предлага специализиланото лечебното заведение. Тя припомни, че ранното диагностициране дава шанс за ефективно лечение, особено за рака на гърдата.
С новооткритата болница пациентите ще имат много по-бърз и качествен достъп до онкологична помощ, допълни замeстник- здравният министър, като посочи, че в нея са едни от най-елитните професионалисти.
Онкологичният център ще развива пълния обем образна диагностика и уникални за България технологии, спомагаща за ранно откриване, стадиране и проследяване на пациенти с онкологични заболявания, можем да осигурим достъп до лечение на световно ниво, каза изпълнителният директор Илиaн Григоров. И подчерта: “Решени сме да гарантираме на нашите пациенти възможно най-висококачествените медицински грижи и технологии.”
В Онкологичен център Сити Клиник са обособени клиники по: медицинска онкология с началник проф.д-р Асен Дудов, дм;, лъчелечение и радиохирургия с началник проф.д-р Татяна Хаджиева, дм, дмн; нуклеарна медицина с началник проф.д-р Ирена Костадинова, дм,, образна диагностика с началник доц.д-р Веселка Стойнова, дм; медицинска генетика с началник проф.д-р Върбан Ганев, дм,дбн; клинична патология с началник проф.д-р Цана Бошнакова, дм; гастроентерология с началник доц.д-р Стоян Ханджиев, дм.
На територията на лечебното заведение функционира онкологичен комитет, съставен от химиотерапевти, лъчетерапевти и патолози, които заедно разглеждат случаи, трудни за диагностициране е редки находки, и определят по-нататъшното лечение на болните. Планира се около 1500 новодиагностицирани с онкологични заболявания да получат комплексно лечение. 
В Онкологичен център Сити клиник е внедрена първата за България дигитална 3-измерна мамография с томосинтез, която се превръща в “златен стандарт” в света за диагностика на заболяванията на млечната жлеза.
Лежащоболните ще бъдат настанявани в единични стаи и ще се насърчава участието на семейството в лечението им. Близките на пациента ще бъдат обучавани как да полагат продължаващи грижи в домашна среда. 
Годишно над 20 000 пациенти ще ползват диагностичните и терапевтични възможности на новата болница.
Размерът на инвестицията в Онкологичен ццентър Сити Клиник надхвърля 70 милиона лева, от които над 40 са вложени в модерно оборудване и авангардни медицински технологии. 

 

 

 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.