Водещи новини

Двама деветокласници от областта участваха в състезание по природни науки

Осмото национално състезание по ключови компетентности по природни науки (физика, химия, биология) се проведе в Ямбол в края на ноември.

В надпреварата участваха 60 ученици от 28 области в страната. Според регламента на състезанието всеки регион взима участие с двама състезатели – ученици, избрани от експерти в съответните инспекторати.
Област Пазарджик бе представена от деветокласничката Габриела Ангелова, с ръководител  Соня Паничарова от СОУ „Александър Иванов – Чапай” Белово и деветокласника Саркис Андонян, с ръководител Теменужка Хаинова от СОУ „Нешо Бончев“ Панагюрище.
По регламент участниците са групирани в отбори, определени на случаен принцип, а класирането е отборно. Габриела Ангелова и екипът,  в който участва са на второ място, а Саркис Андонян заема пето място с отбора си. В надпреварата участват 10 тима, съставени от ученици от 8 до 10 клас от цялата страна
Състезанието включва решаване и публично представяне на задачи, проверяващи усвояването на ключовите компетентности в областта на природните науки – физика, химия, биология. Темата на състезанието е „Светлинни и енергийни източници – история и бъдеще“ – теория и практика.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.