Протести срещу по-високата цена на винетките

Над 100 автомобила блокираха снощи пътя Пазарджик-Пловдив в знак на протест срещу поскъпването на винетките.

Трасето остана напълно затворено от 17:00 до 19:00 часа и предизвика огромно задръстване, съобщиха от БНТ. Протест по-рано през деня имаше и в Пловдив.
Недоволните от новата винетна такса са облепили автомобилите си с надписи „Протест” и снимка на новата винетка с по-високата цена, както и надпис „не”. Протестиращите са възмутени, че за леки автомобили винетката скача от 67 на 97 лева. Хората  заявяват, че не са наясно къде ще отидат постъпленията от новите цени.
Пловдивчани са съгласни с колегите си от Пазарджик. Първият протест срещу поскъпването на винетките се проведе сутринта в Пловдив. Заради ранния час и заетостта на хората, които са на работа по това време, участие в шествието взели 20 души, сред които и таксиметрови шофьори. Те блокирали за кратко движението по възлови булеварди в район „Южен”.
Протестиращите искат цената на винетките да се запази в досегашния размер, тъй като новата цена не отговаря на качеството на пътищата.
Протестите ще продължат на 27 ноември с шествие в Пловдив, а за 28-и се подготвя национален протест в София.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД ви поздравява с 3-ти март

„ОПТИКС“ АД ви поздравява с 3-ти март – национален празник на Република България! Нека светлият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.