Водещи новини

В Общината ни говорят с пренебрежение

Когато в Общинския съвет в мандат 2011-2015 нещо се коментираше да се прави в Панагюрище, все допълвах „и по селата“.

И единственото нещо, с което успяхме да се преборим, е 45-те хиляди лева, предвидени за тоалетна в Панагюрище, да се разпределят на читалищата в общината. Това беше част от изказването на Пенка Пиперкова на 17 октомври пред хората на село Попинци в местното читалище „Искра-1872“ по време на предизборната среща на кандидат-кмета на Столетницата Петър Каменски и кандидатите за съветници. Пенка Пиперкова разказа за начина, по който се е стигнало до изработването на Наредбата за опазване на земеделските земи, и обясни, че в нея са предвидени полски пазачи за опазване на селскостопанската продукция, както и доброволни сътрудници.
Уважение към хората от селата липсва, в Общината ни говорят на висок тон и с пренебрежение, заяви Динка Ганчева, друга кандидат-съветничка.
Като леден дъжд ми подейства това, което видях наскоро в селата около град Видин. Ще работя така, че в селата на Панагюрска община да не се стига до това обезлюдяване, а бабите и дядовците да не се чувстват отхвърлени, каза пред попинчани Иван Лалов, който е втори в листата на БСП. Той уточни, че не всичко може да се оправи като с магическа пръчка, но с много работа могат да се постигнат добри резултати.
Защо е приел поканата да бъде включен в листата с кандидат-съветници, обясни и Емил Васев.
Своите виждания за подобряване стандарта на живот в село Попинци изложи и кандидат-кметът на Земеделски народен съюз Димитър Лютов, когото БСП подкрепя. Един от приоритетите, които той изведе, е разработването на европроекти, с които да се спечелят средства не само за водоснабдяването, а за рехабилитация на улици и тротоари, както и благоустрояване на парка в селото, който е в окаяно състояние.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.