Д-р Николай Еничеров – в челото на класация на здравното министерство

Списък на първите сто джипита, класирани след изследване, анализ и оценка по утвърдени критерии на ефекта от диагностично-лечебните дейности при болни със захарен диабет,

сърдечно-съдови заболявания и други заболявания бе публикуван днес на сайта на Министерството на здравеопазването. Класирането е направено от работна група определена със заповед на Министъра на здравеопазването от 24 януари т.г.
В челото – на трето място, на първите сто общопрактикуващи лекари е и д-р Николай Еничаров, който има кабинет в Диагностично консултативния център (бившата поликлиника). Другите лекари от област Пазарджик, попадащи в класацията са д-р Димитър Гачев в с.Драгор, д-р Славчо Тодоров от Пазарджик.
10 лични лекари ще получат бонуси от 5000 лв. за работата си от правителството, обяви пред Нова телевизия здравният министър д-р Петър Москов. Целта е да се поощряват джипита, които контролират добре хроничните заболявания на пациентите си. „Пациентите на тези лични лекари от гледна точка на компенсирането на стойностите на кръвната захар, на диабета и на кръвното налягане са се справили най-добре. Това е показател за качество на дейността на този лекар”, обясни Москов.

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.