Никола Белишки – сред победителите в „Кмет на годината”

Сред победителите в тазгодишното издание на надпреварата „Кмет на годината” са градоначалниците на общините Стара Загора, Панагюрище и Сливница.

Престижната награда получиха кметовете Живко Тодоров, Никола Белишки и Васко Стоилков, като развиваха паралелно успешна политика във всички направления, а призовете връчи досегашният ѝ носител – кметът на Бургас Димитър Николов.
В категорията за голяма община с население над 50 хил. души бе отличен кметът Живко Тодоров заради успешната работа в усвояване на средствата от Европейския съюз и повишаването на жизнения стандарт на гражданите.
„Без доверието на старозагорци нямаше да постигнем тези отлични резултати. Чувствам се удовлетворен, като виждам как всяко населено място в България се променя положително. Нека направим така, че България да бъде наистина едно добро място за живеене”, каза победителят Живко Тодоров.
Никола Белишки, кмет на Панагюрище, грабна приза „Кмет на годината” в категория за община с население между 20 и 50 хил. души заради целенасочените си усилия за осигуряване на добри условия за живот и успешните политики през мандата си.
„За мен е огромна чест да получа тази награда. Това е награда за целия екип и всички граждани, които оценяват значимостта на местната власт в България”, каза кметът на Панагюрище по време на официалната церемония снощи.
Кметът на годината в категорията за малка община с население до 20 хил. души Васко Стоилков за пореден път печели отличието на Портала на българските общини – Kmeta.bg. Заслугите на Стоилков са видими за всички граждани – отлична инфраструктура, транспорт и социални дейности.
„… Откакто съм кмет реализирахме над 50 проекта с европейско финансиране. Градът се развива успешно в много направления и се радвам, че жителите и общинската администрация го оценяват. Важно е да отбележа, че тайната на успеха е в колективната работа на екипа на общината. Благодаря на моите съграждани за подкрепата”, заяви Стоилков по време на награждаването.
Конкурсът „Кмет на годината” за трети път отличи най-успешните градоначалници. С цел да бъде възможно най-обективен и справедлив, тази година Порталът на българските общини – Kmeta.bg награди кметовете на малка, средна и голяма община. В гласуването на специална платформа godina.kmeta.bg са участвали над 450 хиляди души.
На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД „Околна среда” на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството му д-р Андрей Ковачев, депутатът от ЕП и член на Комитета по регионалното развитие Андрей Новаков. 
Източник: Kmeta.bg

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.