понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Тенисисти от три държави – България, Македония и Латвия, участваха в тенис турнира на 4 и 5 септември

Тенисисти от 3 държави участваха във втория турнир по тенис на маса, организиран в памет на благодетеля на СКТ „Панагюрище” – Жоро Шопов (от Ботевград).

Инициативата на панагюрския клуб и пловдивския „Марица Фест” се проведе на 4 и 5 септември в Панагюрище и Пловдив.
Резултатите от срещите в Панагюрище от петъчния ден са – първи места за Цвети Минкова и Илиян Тошев при 10-годишните, Катрин Калпакова и Калоян Наплатанов при 12-годишните, Кръстина Иванова и Георги Тачев при 15-годишните. В Пловдив, в съботния ден при 10-годишните най-добри бяха Цвети Минкова от „Панагюрище” и Иван Савов от Пирдоп, при 12-годишните – Патриция Праскова от Златица и Красимир Иванов от „Масов спорт” Пловдив, при 15-годишните – Радосвета Петрова от Стамболийски и Божидар Хаджистефанов от „Стоян строй” Пловдив, при 18-годишните Десислава Ботева от „Панагюрище” и Константин Стояновски от Македония. При ветераните до 60 години пръв стана Светозар Костадинов от „Марица Фест” Пловдив, а над 60 години – Божидар Генчев от Габрово, който е бил майстор на спорта и уважаван в тенис средите, заради успехите си. При любителите отлично представяне направи Марк Иванов от Латвия. Първенци при мъжете и жените професионалисти станаха Нелина Петришка от „Панагюрище” и Давид Костадинов от „Марица Фест” Пловдив.
Треньорът на панагюрския клуб Борис Влахов обобщи, че 11 клуба с около 100 състезатели са участвали в турнира, за който ще продължи да се търси устойчивост и през следващите години. Купи и медали е имало за победителите, а за най-добрите при мъжете и жените, и парични суми. Влахов благодари на всички, участвали в подготовката на турнира и изрази удовлетворение, че мачовете са предавани на живо по интернет.
Тенис празникът, посветен и на 13-годишнината от Съединението е бил уважен и координатора на спортното министерство г-жа Манева.
Медали от панагюрския клуб спечелили и Павлина Калагларска, Георги Тачев, Адриана Тошева.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.