Водещи новини

В международно състезание участваха хандбалистките ни

В поредното международно състезание участва женският отбор на ХК „Панагюрище.

Президентът на клуба Николай Дерменжиев съобщи, че турнирът се провежда за втори път и е под потронажа на кмета на град Сливница.
В надпреварата наред с панагюрки и домакините участват ХК „Пирот“ -Сърбия и ХК „Ловеч 98”. Дерменджиев коментира, че турнирът е проверка за водената от тима подготовка за предстоящите през новата 2015/2016 година състезания в „А” РХГ. Първата среща на турнира в Сливница изправила панагюрки пред силния отбор на Пирот, Сърбия. Тимът ни играл достойно, но загубил с 28:23. Втората среща била срещу домакините, от които тимът на „Панагюрище” извоювал важна победа – 27:25. В последната среща панагюрки разгромили отбора на Ловеч с резултат 37:15. След тази среща се играл двубоят между Сливница и Пирот, в който домакините надвили.
След изиграните срещи трите отбора – на Сливница, Пирот и Панагюрище, били с по две победи и с по една загуба, и по голова разлика се оформило следното класиране:
1.Пирот, Сърбия
2.Сливница
3.Панагюрище
4.Ловеч
Съставът на отбора: Стефка Цветанкова-капитан, Петя Цветанкова, Елена Чолакова, Йорданка Тодорова, Надежда Шилева, Стоянка Коруджиева, Нелина Маслева, Мария Маслева, София Пашова, Стиляна Добрева, Марина Чардакова и вратарките Радка Ильова, Галя Иванава и Ивона Петкова.
Стефка Цветанкова станала голмайстор на турнира, а Елена Чолакова била включена в идеалната седмица.
Треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов изказаха задоволство от представянето на тима и се надяват след пълното възстановяване на контузените състезателки отборът да се представи достойно в „А” РХГ.
Домакинските си мачове от ХК „Панагюрище” ще играят в новата зала „Арена-Асарел”.
През предстоящата състезателна година женският тим на ХК „Панагюрище” ще се състезава отново предимно със собствени състезателки, с едно изключение – националната вратарка при девойките Ивона Петкова от Ловеч. През изминалата година Петкова се е състезавала за два клубапри жените за Ловеч 98 и при девойките – за Етър, Велико Търново. Привличането ѝ се наложило, поради факта че на титулярката Тотка Дойкинова ѝ предстои  да става майка. Така панагюрския тим е значително подмладен, тъй като за отбора отказали да се състезават Ангелина Симеонова, Екатерина Табанджова и Ивайла Панайотова.
През лятото панагюрки участваха в няколко международни турнира, включително и по плажен хандбал, успявайки да се наредят в ТОП 16 на европейските клубни турнири –
ЕHF .
 

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.