Водещи новини

Обучаваха педагози от СОУ „Нешо Бончев“ по проекта „Училището като център в общността“

15 класни ръководители в начален, прогимназиален и гимназиален етап в СОУ „Нешо Бончев“ от 1 до 4 септември преминаха

интензивно изнесено обучение на тема „Работа с родителите – част I“, в което получиха редица теоретични и практически насоки за ефективни умения при общуване между учител-родител-ученик, разговор с родители при проблемна ситуация, планиране на родителска среща, създаване на родителски клуб и провеждане на родителски лектории в него, типове родителско поведение, работа с „проблемните“ ученици и др.
Лекторите от фондация „КУЗМАНОВ“ – организацията, провеждаща обучението, бяха подготвили редица казуси и ролеви игри, които помогнаха на педагозите да натрупат опит и научат добри педагогически практики.
Обучителният курс завърши с изготвянето на индивидуални план-графици за работа с родителите от всеки класен ръководител, а новите знания участниците в обучението ще споделят с колегите си при вътрешноучилищна квалификация.
Евентуалните проблеми при изпълнението на план-графиците ще бъдат обсъдени на последяващо обучение – „Работа с родителите – част II” през февруари 2016г., когато учителите ще споделят с психолозите-обучители и предизвикателствата и успехите си при по-интензивната и целенасочена работа с родителите.
Инициативата е финансирана по проект „Училището като център в общността“, финансиран от Национална Мрежа за Децата.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.