Водещи новини

И днес ще умуват по Наредбата за символите, почетните звания и отличията

Днес  от 17.00 часа Общинският съвет има извънредно заседание с една точка – „преразглеждане на Решение №838/06.08.2015г. във връзка със Заповед ПО-172/ 20.08.2015г. на областния управител“.

Той е върнал взетото от Общинския съвет на 6 август  2015 г. решение за промяна на Наредбата за символите, почетните звания и отличията, макар това да бе най-коментираната точка от дневния ред на общинските съветници /близо час/ преди месец.
На въпрос на в-к „Още ПЛАМ“ и сайта oshtepan.com към председателя на Общинския съвет Станимир Велчев защо на заседанието на  6 август народните избраници не разглеждаха писменото предложение на Томи Наплатанов за промяна в цитираната наредба, отговорът бе, че в комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт Наплатанов си е оттеглил устно предложението.
В заповедта си за върнатото решение губернаторът го определя като незаконосъобразно и обяснява, че, съгласно Закона за нормативните актове, изменението на общинска наредба се извършва с нова Наредба за изменение и допълнение на действащата такава.
Според областния управител имало процесуално нарушение, тъй като преди разглеждането на проект на нормативен акт за издаване или приемане от компетентния орган, съставителят на проекта трябвало да го публикува на интернет страницата на съответната институция заедно с мотивите, та заинтересованите лица да имат поне 14-дневен срок за предложения и становища по проекта. Като друг аргумент се изтъква,че в решението не били приложени мотивите, налагащи промяната.
Част от неофициалния коментар на съветници от лявото политическо пространство е, че целта на върнатото решение е „бавене“ заради особеното отношение на някои от местната власт спрямо предложението на Инициативен комитет  почетен знак да получи Марко Мечев – избиран за кмет на община Панагюрище в 3 поредни мандата. 

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.