Водещи новини

Мълчаливият отказ като форма на управление

На редовното заседание на 6 август т.г. по предложение на кмета на общината Никола Белишки  общинските съветници гласуваха планираните в тазгодишния бюджет 10 000 лева за ремонт на ул.“Вергил Димов“

в село Панагюрски колонии  да бъдат намалени на 5 000 лева. Вероятно нито един от съветниците не е минавал по тази улица и не знае какво е състоянието й. Макар че по нея се отива до панагюрския лагер, в който през лятото отдъхват ученици от общината. Макар че и осветлението иска ремонт. Освен това улица „Вергил Димов“ е толкова тясна, че два леки автомобила е невъзможно да се разминат – освен ако единият не влезе в шубраците, както правят лагеруващите, когато видят кола.
Макар че има МОЛБА на „група граждани, притежаващи вили в с.Панагюрски колонии“. Тя е изпратена миналата година до кмета на летовището Петко Стоев с входящ номер №170/25.08.2014  и до общинските съветници до комисията по ТСУ с входящ №ОС-02-379 пак на 25.08.2014.
Под молбата са се подписали 12 души: Радка Илиева, Богомил Илиев, Никола Боев, Красимира Боева, Вергил Стойнов, Иван Захариев, Марин Игнатов, Емилиян Станчев, Атанас Атанасов, Илия Раков, Донка Ракова, Лука Гарчев.Оттогава никаква вест от властимащите. Вече близо година подписалите се под молбата граждани нямат никакъв отговор. Вероятно отговорът на местната власт се крие в решението на Общинския съвет от 6 август да намали планираните пари за ремонт на ул.“Вергил Димов“. Ето и текста на молбата от 25 август 2014 година:
„Собственици сме на вили в с.Панагюрски колонии на ул.“Вергил Димов“. Това е улицата, по която се стига до ремонтирания и вече функциониращ Ученически лагер. По тази улица ежедневно минават и се разхождат децата ни и техните родители.
Асфалтовата настилка на ул.“Вергил Димов“ е, меко казано, в окаяно състояние, а на повечето участъци дори не личи, че е имало такава. Освен това две коли на улицата не могат да се разминат. По-обезпокоителен е фактът, че при среща на превозни средства с деца, последните влизат в храстите, за да се разминат.
За да се поправят тези нередности, вероятно не е въпрос на средства, защото сме свидетели на добре направени улици в с.Панагюрски колонии. И нека да не ни залъгват със свлачища и наводнени мазета, защото всички знаем чия собственост са вилите на новопостроените улици.
С цялото си уважение Ви молим да вземете отношение по въпроса и да съдействате за решаването му“.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.