четвъртък , 9 май 2024

Децата от „Дъга” днес отново бяха ездачи

Конна база „Тракиец” до село Житница за пореден път посрещна представители на Дневния център за деца с увреждания „Дъга”.

Голямото семейство на „Дъга” – деца, родители и екип, имаха възможност да пояздят красивите животни на професионален манеж с треньори. Хипотерапията (лечение с коне) малчуганите провеждат за втора година, като директорът на социалната услуга Лилия Петришка не за пръв път коментира благотворното влияние, което оказва досегът с конете върху децата. Пътуването бе вълнение за всички, защото наред с ездата бе възможност да се откъснат от ежедневието си. Част от малчуганите разгледаха с интерес и боксовете с коне.
Днешното посещение бе с финансовата подкрепа на пътуваща изложба „Надежда през обектива” с инициатор Моника Димитрова, която в началото на годината гостува и в Панагюрище, а после обиколи редица български градове.
Спазена бе традицията начинанието да бъде споделено с младежи от Българския младежки червен кръст – Панагюрище.
До края на лятото от „Дъга” са планирали още няколко посещения с основна цел – хипотерапия. За 1 юни от Дневния център посетиха хидропарк „Вятърните мелници” край Горна Малина.


Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.